Vin Rose
Vinul Rose este caracterizat mai ales de prospețimea sa, așadar, un vin cu o vechime considerabilă nu este indicat în cazul acestuia. Cel mai recomandat este cel produs cu câțiva ani înaintea consumului. Liniștit, petiant, frizzante sau spumant, el este mereu un vin cu note feminine, melancolice și delicate, care se potrivește aproape oricărui fel de mâncare.
Vinul rose demidulce se servește la o temperatură cuprinsă între 10 și 15 grade Celsius, deoarece nu se pretează servirii direct din frigider, înghețat. Pe măsură ce acesta se încălzește, noi arome apar rând pe rând, făcând degustarea fiecărui pahar o experiență unică. Cel mai bine se poate savura dintr-un pahar cu picior, cu baza largă, ce se îngustează în partea de sus, în formă conică tipică celor ce imită floarea de lalea.
Novac Rose
Proaspat, fructat si elegant in acelasi timp. Un vin rose complex si echilibrat, cu note florale si de fructe rosii (agrise si coacaze rosil).
Asocieri culinare: fructe de mare, salate, preparate usoare pe baza de peste si pui.
A se servi la: 8-10° C.
Cabernet Sauvignon Rose
Fructuos, delicat dar proaspat si vioi. Culoare vie si strălucitoare. Prospetimea este caracteristica principala, cu arome de fructe rosii in armonie perfecta cu arome de fructe de padure. Aciditate vibranta si bine echilibrat.
Asocieri culinare: fructe de mare, salate, somon, aperitive pe baza de branza.
A se servi la: 8-10° C.