Vin Roșu

Vinul roșu sec este cel mai iubit de către degustători, aproape nelipsit de la orice masă care se respectă. Cu un gust puternic, senzual, a cărui aromă îți rămâne mult timp în gură după degustare, el este un vin care se remarcă ușor și face senzație în orice context ar fi servit.

Vinul roșu se pretează servirii la 12-18 grade Celsius și se asociază în special mâncărurilor axate în jurul cărnii. Paharul potrivit servirii lui este cel semioval, cu bolul mare și gură deschisă. Datorită aromelor puternice, o deschidere suficientă a paharului este necesară pentru aerarea vinului, dar și pentru experimentarea acestuia din toate punctele de vedere, atât gustativ, cât și olfactiv.

Negru de Drăgășani

Unic, distinct si memorabil. Arome de fructe negre de padure bine coapte, mure si afine, cu note de ciocolata neagra, piper rosu si vanilie in postgust. Structura robusta, cu taninuri fine si elegante. 

Asocieri culinare: carne rosie, vanat, miel sau carnali picanti. 

A se servi la: 18-20° C.