Vin Roșu

Vinul roșu sec este cel mai iubit de către degustători, aproape nelipsit de la orice masă care se respectă. Cu un gust puternic, senzual, a cărui aromă îți rămâne mult timp în gură după degustare, el este un vin care se remarcă ușor și face senzație în orice context ar fi servit.

Vinul roșu se pretează servirii la 12-18 grade Celsius și se asociază în special mâncărurilor axate în jurul cărnii. Paharul potrivit servirii lui este cel semioval, cu bolul mare și gură deschisă. Datorită aromelor puternice, o deschidere suficientă a paharului este necesară pentru aerarea vinului, dar și pentru experimentarea acestuia din toate punctele de vedere, atât gustativ, cât și olfactiv.

Negru de Drăgășani

Negru de Drăgășani de la crama Venetic, de un roșu intens, cu nuanțe puternic violete, este exemplul perfect al echilibrului. Nu doar la nivel cromatic reușește acesta să îmbine armonios două nuanțe diferite, ci și la nivel olfactiv, unde murele și coacăzele creează un tot armonios și îmbietor. Robust la gust, dar nu mai puțin echilibrat, acesta balansează perfect aromele de vanilie și condimente cu cele de ciocolată, cafea și fructe. Un vin lung după degustare, Negru de Drăgășani este băutura perfectă pentru mesele festive de orice natură. Pentru a putea simți cu adevărat aromele acestui vin sec, este nevoie de o învechire la sticlă de 6-10 luni.

Merlot & Cabernet Franc

Merlot, băutura clasică cu un gust intens și o culoare rubinie hipnotizantă, se distinge în gama de vinuri a Cramei Venetic prin parfumul delicat de afine și mure, ce completează aproape natural gustul discret de prune confiate. Este un vin sec blând și echilibrat, ce poate fi savurat în serile liniștite de vară petrecute în doi.

Cabernet Franc

Cabernet Franc al cramei Venetic surprinde de la prima vedere datorită culorii îndrăznețe de roșu, în care se pot distinge și nuanțe intens violete. Cu o structură robustă și cu o fructuozitate fin evidențiată de notele de fructe de pădure negre proaspăt culese, aceasta băutură este una revigorantă, cu atât mai specială. Taninurile sunt ușor fume, dar bine susținute de corpolența robustă a vinului, ceea ce îl transformă într-unul echilibrat, sec, numai bun de savurat cu orice ocazie.